PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874KLOPSY CIELĘCE W SOSIE PIECZARKOWYMhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/69/fc1bc01c38e0003158148201abbd65257129a0da.jpeg43202432http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/klopsy-cielece-w-sosie-pieczarkowym
1.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnać. Cebulę pokroić na drobno zeszklić na oleju.Mięso zmielić razem z bułką. Dodać cebulę, jajko, natkę pietruszki, sól, pieprz, słodką paprykę. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące, a następnie obsmażyć na oleju.
2.
Sos:
Cebulę pokroić na drobno, zeszlić na maśle, dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, lekko poddusić.Dodać podsmażone klopsiki, podlać wodą i dusić nastepne 15 minut. Pod koniec smietanę dokładnie rozprowadzić z mąką, dodać do sosu, zagotować, doprawić solą, pieprzem i ewentualnie ulubioną przyprawą. Posypać natką pietruszki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze