'Zupa 'Klopsówka''

5 (194 ocen)

  • 60 min

Smaczna i syta. Podaję ją z ogórkami kiszonymi pokrojonymi w kostkę i ugotowanymi ziemniakami.

  • 60 min

Składniki:

  • Bulion warzywny:
    1 marchewka
    1 pietruszka
    pół małego selera
    1 cebula
    4 kulki ziela angielskiego
    vegeta,pieprz, magi, ocet
    2 łyżki mąki
    2 łyżki śmietany

    Klopsiki:
    30 dag mięsa mielonego
    1 jajko
    cebula
    pieprz,sól, majeranek
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

'zupa 'klopsówka'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy bulion warzywny. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy uformowane klopsy. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, startą cebulę, przyprawy i bułkę tartą. Mieszamy i formujemy klopsiki.
    Gotujemy jeszcze 20 minut. Mąkę łączymy z odrobiną wody o śmietaną. Wlewamy do zupy. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować