Klopsiki z mozarellą duszone w sosie śmietanowym ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zmielić razem z jedną cebulą, dodać 3 łyżki śmietany, przyprawić wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować małe placuszki z mięsa, wkładać do środka kulkę mozarelli i formować klopsiki. Nieprzywierająca patelnię mocno rozgrzać i obsmażyć klopsiki z każdej strony na rumiano. Obsmażone klopiki wyjąc na talerz, na patelni rozpuścić masło klarowane i zeszklić drugą cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać szpinak, resztę śmietany, przyprawić wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać 150ml wody lub bulionu, włożyć klopsiki, jeszcze raz wymieszać i dusić przez około 10-15 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Komentarze