klopsiki z kapustą pekińską i kaszą manną

4.5 (143 ocen)

takie oszukane gołąbeczki

Składniki:

  • 0,6 kg mielonego mięsa
    duża kapusta pekińska
    4 jajka
    1 szkl. kaszy manny
    sól, pieprz,kostka rosołowa, wegeta
    papryka w proszku
    sok ze świeżych pomidorów 1,5 litra
    2 ząbki czosnku polskiego
    pieprz w ziarenkach
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Klopsiki z kapustą pekińską i kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzuciłam pokrojoną na drobno kapustę pekińską, przesoliłam, lekko wygniotłam , dodałam mięso mielone, jajka, kaszę mannę i przyprawy : sól, pieprz, paprykę słodką, wegetę, wymieszałam.

    Z gotowej masy formowałam pulpeciki, które obsmażyłam na patelni, ułożyłam w garnku.

    Sok pomidorowy zagotowałam z kostką rosołową, doprawiłam do smaku solą , pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, zalałam kotlety. Gotowałam na wolnym ogniu przez 35 minut ( licząc od zagotowania ). na noc pozostawiłam w garnku, żeby naszły smakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować