0,6 kg mielonego mięsa
duża kapusta pekińska
4 jajka
1 szkl. kaszy manny
sól, pieprz,kostka rosołowa, wegeta
papryka w proszku
sok ze świeżych pomidorów 1,5 litra
2 ząbki czosnku polskiego
pieprz w ziarenkach
Klopsiki z kapustą pekińską i kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wrzuciłam pokrojoną na drobno kapustę pekińską, przesoliłam, lekko wygniotłam , dodałam mięso mielone, jajka, kaszę mannę i przyprawy : sól, pieprz, paprykę słodką, wegetę, wymieszałam.
Z gotowej masy formowałam pulpeciki, które obsmażyłam na patelni, ułożyłam w garnku.
Sok pomidorowy zagotowałam z kostką rosołową, doprawiłam do smaku solą , pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, zalałam kotlety. Gotowałam na wolnym ogniu przez 35 minut ( licząc od zagotowania ). na noc pozostawiłam w garnku, żeby naszły smakiem.
Komentarze