Klopsiki z indyka z kuskus w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Sycące klopsiki. Łatwe w przygotowaniu a odmianą jest użycie kuskusu do masy mięsnej.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 woreczek kuskusu (100g)
    400 g mięsa mielonego z indyka
    Przeprawa do drobiu
    Sól
    Vegeta
    ½ czerstwej bułki
    2 jajka
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki śmietany 16%
    2 litry wywaru ( rosołu)

Klopsiki z indyka z kuskus w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsiki z indyka z kuskus w sosie pomidorowym 1. Mięso dajemy do miski.
    Bułkę namoczyć, przeciśnięto przez prasę dodać do mięsa. Kuskus ugotować w osolonej wodzie.
    Do mięsa dodajemy jajka. Ostudzony kuskus i doprawiamy przyprawą do drobiu i Vegetą.
    Formujemy mięsne kulki wrzucamy do wywaru z rosołu i gotujemy następnie dajemy przecier pomidorowy. Jak kluski będą miękkie podbijamy śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy