Klopsiki w sosie śmietanowo-serowym

5 (170 ocen)

  • 30 min

Pyszne i pożywne danie , dodanie serka daje ciekawy smak

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
    1 cebula
    1 jajko
    3-4 łyżki bułki tartej
    1 serek topiony śmietankowy
    1 szklanka bulionu
    2 łyżki posiekanego koperku
    100 ml śmietany słodkiej
    1 łyżka mąki
    Sól
    Pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki w sosie śmietanowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, drobno pokroić i przesmażyć na oleju.
    Do zmielonego mięsa dodać zrumienioną cebulę, jajko, ok. 2 łyżki tartej bułki, sól i pieprz. Wszystko dobrze wyrobić, a następnie z masy zrobić małe klopsiki.
    Do garnka wlać bulion i zagotować i włożyć klopsiki , gotować około 10 minut.
    Klopsiki wyjąć do miski.
    Serek rozdrobnić i włożyć do garnka , mieszać aż się rozpuści.
    Wymieszać mąkę ze śmietaną i odrobiną wody i dodać do sosu , zagotować i włożyć do sosu klopsiki. Na końcu dodać posiekany koperek.

Porady

Zamiast koperku można dać zieloną pietruszkę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować