Klopsiki w sosie pomidorowym z dodatkiem kwaśnego jabłka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Te klopsiki jadłam u znajomych, zauroczyły mnie swoim smakiem i postanowiłam w domu je zrobić no i udały się podałam je z makaronem

  • 60 min

Składniki:

  • Mięso mielone 500 gr, 2 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, jajko, przyprawy, 4 łyżki tartej bułki, cebula, 2 jabłka kwaśne, sok pomidorowy i koncentrat pomidorowy tak 4 łyżki, słodka papryka, świeża bazylia, olej, natka pietruszki .Makaron rurki (ugotować)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki w sosie pomidorowym z dodatkiem kwaśnego jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę, bułkę tartą, przyprawy i jajko dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły, formuję klopsiki wrzucam je do osolonej gotującej wody tak na 10 min. Cebulkę kroję i podsmażam na oleju, dodaję potarte jabłka, dodaję szklankę soku pomidorowego i przecier pomidorowy, posiekaną bazylię, i doprawiam do smaku, trochę jeszcze pogotować i włożyć klopsiki. Makaron ugotować w osolonej wodzie., Ugotowany makaron przepłukać zimną wodą.Makaron nakładamy na talerze i polewamy klopsikami z sosem i ozdabiamy świeżą bazylią.

Porady

można jeszcze dodać mocareli

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować