Klopsiki w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Pyszne i sycące danie, najczęściej podaję z ziemniaczkami

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • ok. 1 kg mięsa mielonego u mnie z szynki
    cebula
    2 jajka
    1/4 szklanki maślanki
    bułka tarta
    sól i pieprz
    pół pęczka koperku posiekanegoD
    250 ml bulionu drobiowego
    sól i pieprz
    1/2 szklanki kremówki
    1/4 białego wina
    1/4 mąki pszennej
    4 łyżki masła
    500 g pieczarek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Klopsiki w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przełóż mięso,posiekaną cebulę,sól,pieprz do smaku,koperek,jajka,maślankę,i bułkę tartą. Połącz dokładnie składniki i uformuj klopsiki. Na patelni rozgrzej olej i smaż klopsiki z obu stron na złoty kolor. Gotowe klopsiki przełóż na talerz.
    Przygotuj sos.
  • 2. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Przełóż do garnka i podsmaż na maśle.
    Do pieczarek dodaj wino,bulion. Gotuj przez ok. 10 minut. Następnie zapraw mąką wymieszaną ze śmietanką. Dodaj klopsiki i gotuj jeszcze przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować