Klopsiki w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Mój syn i mąż uwielbiają tą potrawę.

  • 45 min

Składniki:

  • 50 dag łopatki mielonej
    1 bułka namoczona w mleku
    1 cebula
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    mąka
    2-3 łyżeczki pokrojonego koperku
    śmietana
    olej
    sól,pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego

Klopsiki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodać startą cebulę,wyciśnięta bułkę,jajo,sól,pieprz,przyprawę do mielonego mięsa,przeciśnięty przez praskę czosnek.Wyrobić masę mięsną i uformować klopsiki.
    Obtoczyć w mące i podsmażyć ze wszystkich stron na wolnym ogniu.Włożyć do garnka podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem 25min. Klopsiki wyjąć a sos zagęścić mąką,śmietaną i dodać koper.
    Jesli trzeba doprawić solą i pieprzem

Porady

Podawać z ziemniakami i dowolną surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy