Klopsiki w octowej zalewie

4.5 (165 ocen)

Łatwe i szybkie wykonanie. W sam raz na przyjęcie.

Składniki:

  • masa na klopsiki:

    500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 jajko
    1 cebula
    1 czerstwa bułka
    sól
    pieprz
    majeranek

    zalewa:

    0,5 szkl. octu
    1,5 szkl. wody
    1 duża cebula
    cukier
    6 szt. ziela angielskiego
    3 szt. liścia laurowego
    sól


Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Przystawki

Klopsiki w octowej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsiki w octowej zalewie-gotująca się zalewa 1. Namoczyć bułkę w wodzie. Cebulę posiekać i wraz z odciśniętą bułką dodać do mięsa, doprawić do smaku i wyrobić masę. Uformować małe klopsiki (wielkości orzecha włoskiego). Wrzucać do osolonego wrzątku i gotować 10 minut.

    Zalewa: Pokroić cebulę w piórka. Wszystkie składniki zagotować i zalać ugotowane klopsiki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować