klopsiki rybne w zalewie octowej

4.5 (186 ocen)

  • 60 min

świetny sposób na klopsiki które zostały po piątkowym obiedzie

  • 60 min

Składniki:

  • opakowanie filetów rybnych
    1 jajko
    1 bułka
    cebula, czosnek
    sól pieprz do smaku
    olej do smażenia
    bułka tarta
    2 łyżki zieleniny

    Składniki na zalewę
    5 szklanek wody
    1/2 szklanki octu
    6 łyżek cukru
    2 łyżki soli
    1 łyżka magi
    5 liści laurowych
    ziele angielskie
    cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Klopsiki rybne w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. filety mielimy razem z namoczoną bułką cebulą i czosnkiem. Dodajemy jajko przyprawy zieleninę. Wszystko wyrabiamy na gładką masę. Formujemy małe klopsiki i smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Osączamy studzimy.

    Wszystkie składniki zalewy gotujemy i studzimy.
    Klopsiki zalewamy zalewą i odstawiamy do lodówki na około dwa dni.

Porady

Jeśli masa rybna nie klei się można dodać bułkę tartą. Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować