KLOPSIKI PO JAPOŃSKU

  • wyświetlono: 2422 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Ta potrawa jest bardzo pyszna, ponieważ dostałam przepis od mojej babci.

  • 60min

Składniki

Klopsiki:
1 kg mięsa mielonego, 2 jaja, 2 łyżki śmietany, bułka tarta, woda, sól, pieprz

Sos:
1 kg pieczarek, 4 cebule, 1 słoik papryki konserwowej, 1 słoik ogórków konserwowych, 1 przecier pomidorowy. 4 łyżki cukru, 1 szklanka wody, pieprz, sól. papryka ostra

Sposób przygotowania przepisu:

KLOPSIKI PO JAPOŃSKU

  • 1. Mięso dokładnie wyrabiamy, dodatek smiętany sprawi, że po usmażeniu nie będą twarde. Formujemy małe klopsiki. Smażymy krótko, klopsy jeszcze będą się dusiły w sosie.

    Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkęi przysmażyć.
    W szklance wody rozprowadzić przecier pomidorowy z cukrem. Paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
    Do dużego garnka wlać przecier, wrzucić podsmażone pieczarki, paprykę, ogórki i klopsiki. Dusić ok. 15 min. Doprawi sola, pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

nikolaxxxx

Dodane przez: Kasia_S

Piersi z kurczaka po japońsku

Znika ze stołu baaaardzo szybko.

Śledź po japońsku

Dodane przez: ewiczka2304

Śledź po japońsku

Idealne połączenia śledzia, ogórka...

Ryba po japońsku

Dodane przez: Sylwia S

Ryba po japońsku

Była prawdziwym hitem na weselu...

RYBA PO JAPOŃSKU

Dodane przez: agus11013

RYBA PO JAPOŃSKU

Filety rybne usmażone, z ogórkiem...

rybka

Dodane przez: Natalia07

Ryba po japońsku

Kuchnia azjatycka - pyszna i zaskakująca...

Ryba po japońsku

Dodane przez: teresa-kr

Ryba po japońsku

Potrawa doskonała na imprezy towarzyskie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE