Klops z pieczarkami i siemieniem lnianym

  • wyświetlono: 476 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Klops super smakuje na ciepło jak i na zimno. Dodatek siemienia lnianego wzbogaca smak potrawy i obniża tzw. zły cholesterol.

  • 90min

Składniki

- mięso mielone z indyka - 500 g
- pieczarki - 400 g
- cebula - 1 szt
- siemię lniane - 3 łyżki
- jajka - 2 szt
- sól, pieprz, słodka papryka
- olej - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Klops z pieczarkami i siemieniem lnianym

  • image-1ta2jty1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę drobno kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażamy na oleju. Do mięsa mielonego dodajemy podsmażone pieczarki i cebulę, przyprawy, jajka i siemię lniane.
  • image-07927g22. Wszystko razem mieszamy i przekładamy do keksówki. Klops pieczemy ok 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkizdrowie_na_talerzusiemię lnianemięso mielone drobiowe

Komentarze

Podobne przepisy

image-29gews4

Dodane przez: beniawojt

Klops mięsno- warzywny z pieczarkami

Takie pieczone mięsko nie dość...

Kotlety schabowe z siemieniem lnianym

Dodane przez: Gregorhspeed

Kotlety schabowe z siemieniem lnianym

To chyba jedne z najbardziej popularnych...

Klops z pieczarkami

Dodane przez: PolskaGotuje

Klops z pieczarkami

Klops z pieczarkami

kotleciki kurczakowe

Dodane przez: rozaroza

Kurczakowe sznycelki prowansalskie z mini...

Niecodzienna odmiana kotlecików,...

image-10bfnub

Dodane przez: GIOVI75

Klops nadziewany pieczarkami i serem

Zamiast klasycznego klopsa z jajkiem...

Klops z marchewką i jajkiem

Dodane przez: agatab

Klops z marchewką i jajkiem

Klops to zawsze dobry pomysł na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE