Klops z pieczarkami i siemieniem lnianym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Klops super smakuje na ciepło jak i na zimno. Dodatek siemienia lnianego wzbogaca smak potrawy i obniża tzw. zły cholesterol.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - mięso mielone z indyka - 500 g
    - pieczarki - 400 g
    - cebula - 1 szt
    - siemię lniane - 3 łyżki
    - jajka - 2 szt
    - sól, pieprz, słodka papryka
    - olej - 1 łyżeczka

Klops z pieczarkami i siemieniem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ta2jty 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę drobno kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażamy na oleju. Do mięsa mielonego dodajemy podsmażone pieczarki i cebulę, przyprawy, jajka i siemię lniane.
  • image-07927g2 2. Wszystko razem mieszamy i przekładamy do keksówki. Klops pieczemy ok 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy