Klops z pieczarkami

  • wyświetlono: 8503 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Prosta i smaczna pieczeń na obiad

Składniki

1 kg mielonego mięsa wieprzowego (lub wieprzowo-wołowego)
50 dag pieczarek
3 jajka
pół szklanki bułki tarej
1 cebula
2 ząbki czosnku
przyprawy (pieprz ziołowy, sól, pieprz czarny)

Sposób przygotowania przepisu:

Klops z pieczarkami

  • 1. Cebulę ścieramy na tarce jarzynowej bądź kroimy w bardzo drobną kostkę. Do mięsa dodajemy cebulę, jajka, bułkę tartą, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, kilka minut wyrabiamy.
  • 2. Pieczarki kroimy w kostkę lub w paski i podsmażamy kilka minut na patelni, aż odparuje wytworzony sok z pieczarek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym rozpłaszczamy mięso na duży płat, na to wykładamy przestudzone pieczarki i zwijamy mięso, formując okrągły klops. Piekarnik grzejemy do 180 stopni i pieczemy klops przez 60 min. Możemy go podać z kaszą jęczmienną i sosem koperkowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadProste danie na obiadklops

Komentarze

Podobne przepisy

image-1ne6rkq

Dodane przez: heka45

Klops z papryką i pieczarkami

Ładnie wygląda i jest bardzo smaczny.

Klops z jajkiem, ziemniaki i kapusta zasmażana z pieczarkami.

Dodane przez: weronika63

Klops z jajkiem, ziemniaki i kapusta zasmażana...

Plastry pieczonego klopsa z twardym...

klops

Dodane przez: Bo-Bożena

Klops z warzywami

Klops równie dobrze smakuje podany...

Klops z polędwiczką

Dodane przez: Bo-Bożena

Klops z polędwiczką

Klops z polędwiczką - na gorąco...

Drobiowe Klopsy z Nadzieniem.

Dodane przez: Słodko Słodka

Drobiowe Klopsy z Nadzieniem

Mięso mielone jest bardzo wdzięczne,można...

Klopsy z leszcza

Dodane przez: teresa-kr

Klopsy z leszcza

Dla tych co nie lubią wyciągać...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE