Klops z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Klopsy z mięsa mieloengo to smaczna i uniwersalna propozycja. Świetnie nadaje się na obiad do podania na ciepło z sosem, jak i na zimno jako dodatek np. do kanapek. Wedle uznania lub okazji można je urozmaicić dorbnymi dodatkami - wetkniętymi gotowanymi jajkami lub warzywami.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na keksówkę o wymiarach ok. 30x10cm
    -800 g mieszanego mięsa mielonego
    -200 g pieczarek
    -2 jajka
    -1 czerstwa bułka pszenna
    -1 cebula
    -sól, pieprz, słodka papryka

Klops z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Pieczarki i cebulę obrac, drobno posiekać. Mięso mielone umieścić w misce, dodać bulkę, pieczarki, cebulę, jajka. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
    Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylożyć masę do foremki. Piec około 60 minut w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy