Klops z pieczarkami

  • wyświetlono: 233 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Klopsy z mięsa mieloengo to smaczna i uniwersalna propozycja. Świetnie nadaje się na obiad do podania na ciepło z sosem, jak i na zimno jako dodatek np. do kanapek. Wedle uznania lub okazji można je urozmaicić dorbnymi dodatkami - wetkniętymi gotowanymi jajkami lub warzywami.

cosik
  • 8 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Na keksówkę o wymiarach ok. 30x10cm
-800 g mieszanego mięsa mielonego
-200 g pieczarek
-2 jajka
-1 czerstwa bułka pszenna
-1 cebula
-sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Klops z pieczarkami

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Pieczarki i cebulę obrac, drobno posiekać. Mięso mielone umieścić w misce, dodać bulkę, pieczarki, cebulę, jajka. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
    Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylożyć masę do foremki. Piec około 60 minut w temperaturze 200 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimięso mielonepieczeńklops z pieczarkamiklopspieczeń z pieczarkamipieczeń z mięsa mielonegopasztet z pieczarkami

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet z pieczarek

Dodane przez: Agiatis

Pasztet z pieczarek

Pieczarki uwielbiam, próbuje z...

Pasztet

Dodane przez: CattiBrie

Pasztet jajeczny z pieczarkami

Ten przepis najpierw przetestowała...

Pasztet z pieczarek

Dodane przez: RedakcjaPP

Pasztet z pieczarek

Jestem wegetarianką, dlatego korzystam...

pasztet z dyni

Dodane przez: majka190382

PASZTET Z DYNI I PIECZAREK

Pyszny jarski pasztecik, smakuje...

Pasztet drobiowy z pieczarkami

Dodane przez: wedith1

Pasztet drobiowy z pieczarkami

Rewelacyjna, soczysta, pełnowartościowa...

Wielkanocny pasztet jajeczny z pieczarkami

Dodane przez: Paulina Nosek

Wielkanocny pasztet jajeczny z pieczarkami

Jest znanych wiele pasztetów -...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE