Klops z papryką i pieczarkami

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz.

Ładnie wygląda i jest bardzo smaczny.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 10 dag pieczarek
    papryka czerwona
    1 kg mięsa mielonego
    3 jajka
    łyżka ketchupu
    pół suchej bułki
    pęczek szczypiorku
    sól, pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na tarce ścieramy pieczarki. Następnie podsmażamy je na patelni. Gotujemy jajka na twardo. W misce przygotowujemy mięso. Doprawiamy przyprawami, dodajemy namoczoną w wodzie bułkę, pokrojony drobno szczypiorek i 1/3 papryki czerwonej pokrojonej w maleńką kostkę. Przekładamy tak przygotowaną połowę mięsa do brytfanny. Wygładzamy powierzchnię po czym układamy na niej połowy jajek. Przykrywamy pozostałym mięsem. Znów wygładzamy powierzchnię i smarujemy ją 2 łyżkami ketchupu i posypujemy resztą czerwonej papryki pokrojonej w kosteczkę.
    Pieczemy ok. godziny w temp. 175C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować