KLOPS Z JAJKIEM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

wspaniałe do kanapek

  • 2 godz.

Składniki:

  • składniki

    70 dkg mięsa mielonego
    5 ząbków czosnku
    6 jajek
    1 sucha bułka
    pieprz
    sól
    koperek-2 łyżki
    majeranek
    papryka ostra w proszku

Klops z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie

    Ugotować 4 jajka na twardo.Bułkę namoczyć w wodzie , odsączyć i dodać do mięsa mielonego.Do masy wbijamy dwa jajka,wyciskamy czosnek, dodajemy koperek,sól i pieprz do smaku.Wyrabiamy masę.
    Formę do pieczenia wykładam folią aluminiową,następnie przekładam masę i formuję klopsa,Wkładam ugotowane jajka po długości i przykrywam resztą masy. Wierzch klopsa posypuję majerankiem i papryką. Zawijam w folię i piekę w nagrzanym piekarniku 190 stopni około 60 minut. Pod koniec pieczenia odwijam klopsa z folii
    SMACZNEGO!!!!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy