Klops wołowy z kukurydzą i papryką konserwową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Błyskawiczny w przygotowaniu i kolorowy klops z mięsa mielonego wołowego w kolorowej odsłonie z żółtą kukurydzą i czerwoną papryką.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • zestaw a
    a)składniki podstawowe z zestawu
    400 g mielonego mięsa wołowego
    300 g pieczarek
    1 puszka kukurydzy konserwowej(220g bez zalewy)
    b)składnik podstawowy dodatkowy
    mały słoik papryki konserwowej (ok. 400 ml)
    c)składniki robocze
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    1 ząbek czosnku
    pół łyżeczki soli i pieprzu
    pół łyżeczki ziół prowansalskich
    mała gałązka świeżego rozmarynu
    1 łyżka oleju
    d)dekoracja
    świeża pietruszka

Klops wołowy z kukurydzą i papryką konserwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę i paprykę odsączamy z zalewy.Pieczarki obieramy i kroimy na drobno.Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Rozgrzewamy patelnię i na łyżce oleju przesmażamy pieczarki z czosnkiem.Odstawiamy do ostygnięcia.Paprykę kroimy w kostkę.Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy przestudzone pieczarki,kukurydzę,paprykę,jajko,bułkę tartą,zioła i przyprawy.Dokładnie mieszamy-najlepiej ręką.Przekładamy do małej keksówki i pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 200 stopni.Podajemy ze świeżą pietruszką.Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy