Klops faszerowany kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Świetny sposób na smaczny klops- w sam raz dla smakoszy kasz

  • 2 godz.

Składniki:

  • 60dkg mięsa mielonego wieprzowego
    6 suszonych prawdziwków
    1 jajko
    1 saszetka kaszy gryczanej
    2 łyżki masła
    1 czerstwa bułka
    1 cebula
    3/4 szklanki śmietany 36 %
    1 łyżeczka mąki
    bułka tarta
    sól, pieprz, czubryca, vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Klops Przystawki

Klops faszerowany kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-26fouus 1. Grzyby namoczyć w wodzie ( 2 szklanki) na 2 godziny. Ugotować w tej samej wodzie , osączyć i posiekać
  • image-1dxtgwe 2. Kaszę w saszetkach ugotować. Wywar z grzybów gotować dotąd aż pozostanie około 1 szklanka, dodać kaszę , grzyby, masło, sól,pieprz, podgotować. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na maśle, dodać do kaszy, wymieszać.
  • image-0kd26ci 3. Bułkę namoczyć w wodzie , odcisnąć , dodać do mięsa mielonego, dodać jajko, wegetę, czubrycę, pieprz, sól. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • image-24k39yj 4. Mięso rozłożyć na tacy posypanej bułką tartą. Uformować kwadrat na środku położyć kaszę.
  • image-0cp2aii 5. Mięso zwinąć i połączyć brzegi. Całość zawinąć w papier do pieczenia.Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku 30min w temperaturze 180 stopni. Następnie śmietanę wymieszać z mąką, polać nią odwiniętego z papieru klops i wstawić na 20 min do piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować