Knedle indycze z lnem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

To zdrowy i lekki sposób na mięsny obiad

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki ciasta:
    700 gramów ugotowanych ziemniaków
    2 niewielkie jaja
    160 gram mąki pszennej
    50 gram ziemniaczanej
    Szczypta soli

    Składniki farszu:
    0,5 kg zmielonej piersi z indyka
    Łyżeczka zmielonego lnu
    1 cebula biała
    Przyprawa do drobiu
    Olej do smażenia
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Knedle indycze z lnem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj masę na knedle. Ziemniaki zmiel w maszynce i przełóż do
    miski. Dodaj jajko, mąkę pszenną, ziemniaczaną i wymieszaj na gładką
    masę.
  • 2. Przygotuj farsz. Mięso z indyka obsyp obficie przyprawą do mięsa i
    odstaw na około godzinę. Następnie przełóż na patelnie i podmaż
    chwilę do zezłocenia, a następnie dolej wody i duś około 10 minut.
    Odcedź zostawiając niewielką ilość wody, wsyp też len i wymieszaj.
    Cebulę obierz, pokrój i usmaż na złoty kolor na oleju. Mięso
    wymieszaj z cebulą(możesz też zblendować na drobniejszą masę, to
    będą łatwiejsze do nadziania).
  • 3. Z ciasta uformuj niewielkie kulki, każdą spłaszczaj, na środek
    nałóż porcje farszu i zlepiaj tworząc kule. Gotuj w osolonym wrzątku
    przez około 8-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ziarna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować