Knedle indycze z lnem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj masę na knedle. Ziemniaki zmiel w maszynce i przełóż do
miski. Dodaj jajko, mąkę pszenną, ziemniaczaną i wymieszaj na gładką
masę.
2.Przygotuj farsz. Mięso z indyka obsyp obficie przyprawą do mięsa i
odstaw na około godzinę. Następnie przełóż na patelnie i podmaż
chwilę do zezłocenia, a następnie dolej wody i duś około 10 minut.
Odcedź zostawiając niewielką ilość wody, wsyp też len i wymieszaj.
Cebulę obierz, pokrój i usmaż na złoty kolor na oleju. Mięso
wymieszaj z cebulą(możesz też zblendować na drobniejszą masę, to
będą łatwiejsze do nadziania).
3.Z ciasta uformuj niewielkie kulki, każdą spłaszczaj, na środek
nałóż porcje farszu i zlepiaj tworząc kule. Gotuj w osolonym wrzątku
przez około 8-10 minut.
Komentarze