Klasyczny wilgotny sernik

5 (160 ocen)

  • 1 godz. 15 min

mięciutki, bez zbędnych dodatków , idealny !

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1,2 kg sera trzykrotnie zmielonego
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 budyń waniliowy bądź śmietankowy
    2 jajka
    4 żółtka
    1/2 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
    3/4 łyżki olejku waniliowego
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Klasyczny wilgotny sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajka stale miksując, wlewamy strużką olej, dodajemy budyń i następnie powoli mleko (cały czas miksując).

  • 2. Pieczemy ok. godzinę (lub mniej , trzeba sprawdzać czy nie rumieni się zbyt bardzo)w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku.

Porady

1.Jeśli chcemy otrzymać sernik z pianką 15 przed końcem pieczenia możemy ubić pozostałe białka razem z 3/4 szklanki cukru , delikatnie otworzyć piekarnik i łyżką nałożyć na piekący się sernik. 2. Do sernika możemy również dodać rodzynki bądz inne bakalie , świetnie pasują .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować