Schabowy

4.5 (156 ocen)

  • 40 min

Po prostu schabowy

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg schabu bez kości,
    2 jajka,
    bułka tarta,
    olej,
    sos sojowy,
    pieprz mielony sól,
    masło naturalne
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i podzielić na kotlety (powinno być 5 szt).
  • 2. Delikatnie rozbić, posolić, popieprzyć i skropić sosem sojowym.Odłożyć na 30 min.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej i 1 łyżeczkę masła.Kotlety panierować w bułce, jajku i znowu w bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

Kasia_S idealny na ciepło na obiad ale będzie również smakował na zimno na kanapki 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować