Klasyczne spaghetti

5 (150 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Po prostu pomidorowe.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dkg łopatki wieprzowej
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    150 g koncentratu pomidorowego
    1 puszka krojonych pomidorów
    (u mnie domowej roboty)
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    świeże zioła do dekoracji
    opcjonalnie:
    ser żółty
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Klasyczne spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę zemleć w maszynce. Cebulę pokroić drobno i zeszklić razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać mięso i podsmażyć razem aż mięso straci czerwony kolor.
  • 2. Dodać pomidory z puszki, koncentrat i pół szklanki wody, doprawić, wymieszać i dusić pod przykryciem 10-15 minut. Podawać z makaronem spaghetti, posypane serem żółtym i świeżymi ziołami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować