Klasyczne leczo

0 (0 ocen)

  • 50 min

Każdemu będzie smakowała

  • 50 min

Składniki:

  • 3 cebule
    4 duże papryki
    olej do smażenia
    3 pętka kiełbasy
    3 pomidorki
    ząbek czosnku
    łyżka papryki słodkiej
    sól i pieprz
    łyżka koncentratu pomidorowego
    2 łyżki keczupu ostrego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Leczo

Klasyczne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju, paprykę pokroić w plastry, wrzucić do garnka, podlać odrobiną wody, dodać pomidorki i dusić pod przykryciem, po ok. 5 min dodać cebulę i dalej dusić ok. 10 min.
    Kiełbasę pokroić w księżyce, podsmażyć na patelni, dodać do garnka, dusić na maleńkim ogniu jeszcze ok. 20 min.- by papryka zmiękła.
    Na koniec dodać keczup, koncentrat, posiekany ząbek czosnku i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić jeszcze ok. 10 min.

Porady

Im leczo dusimy dłużej, tym zyskuje na smaku, więc nie należy się spieszyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować