Klasyczna surówka z czerwonej kapusty i gruszki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Uwielbiam surówki ,szczególnie jesienią i zimą.Dostarczają niezbędnych witamin i urozmaicają podawane dania.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czerwona kapusta 1/2 główki
    gruszka np.klapsa
    oliwa
    sól i pieprz do smaku
    koperek

Klasyczna surówka z czerwonej kapusty i gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy.Obraną gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.Mieszamy kapustę z gruszką ,wlewamy oliwę i doprawiamy.Posypujemy posiekanym świeżym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy