Klasyczna fasolka szparagowa

  • wyświetlono: 308 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu bez tego rarytasu.

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500 g żółtej fasolki szparagowej
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła ghee
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Klasyczna fasolka szparagowa

  • Klasyczna fasolka szparagowa1. Fasolkę oczyszczamy, obgotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.


    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy. Wrzucamy fasolkę z bułką tartą, dokładnie łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

fasolkafasolka szparagowadania sezonoweszybkie przekąskiSEZONOWE DANIAletnie obiadySzparafowa

Komentarze

Podobne przepisy

Fasole batuta (Fasole bătută)

Dodane przez: Konkol Polny

Fasole batuta – rumuńska pasta z fasoli

Fasole batuta (Fasole bătută) czyli...

Smalec z fasoli

Dodane przez: Bogusias

Wegetariański smalec z fasoli

Smalec z fasoli idealnie sprawdzi...

cukinia

Dodane przez: Bożena Z.

Pieczone cukiniowe krążki muśnięte...

cukinia w tym wydaniu smkauje...

Przekąska z fasoli

Dodane przez: AnetaJ

Przekąska z fasoli

Prosta i szybka do przygotowania...

fasolka

Dodane przez: Aga72

Fasolka po bretońsku w 15 minut

Jak to w sobotę nie chce się nic...

Paluchy pizzowe z pesto lub z salami i mozarellą

Dodane przez: AnkaFiranka

Paluchy pizzowe z pesto lub z salami i mozarellą

Jeśli szukacie pomysłu na szybką...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE