Kiszone zielone pomidory

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Podajemy przepis na zielone pomidory. Ale skoro dostaliśmy od siostrzenicy nie tylko zielone, ale i inne ( żółte, czerwieniejące ), to je wykorzystaliśmy.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg zielonych pomidorów
    koper do kiszenia
    2 główki czosnku
    1 duży korzeń chrzanu
    woda
    sól

Kiszone zielone pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiszone zielone pomidory 1. W każdym słoiku na dno ułożyłem 3-4 ząbki czosnku, gałązkę kopru, kawałek chrzanu, na to pomidory i przykryłem je 1-2 gałązkami kopru.
  • 2. Całość zalałem gorącą i osoloną wodą, w proporcji 1 duża łyżka soli na 1 litr wody. Na koniec słoiki szczelnie zamknąłem i odstawiłem w ciemne chłodne miejsce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy