ogórki gruntowe ( najlepiej małe i koniecznie z ogródka, a nie ze sklepu :))
koper kwiat
czosnek ( dużo)
korzeń i liście chrzanu
Zalewa:
Na 1 litr wody 1 łyżka soli.
Sposób przygotowania przepisu:
Kiszone ogórki
1.
Ogórki namoczyć w zimnej wodzie na noc.
Umyć dokładnie.
W każdym słoiku układać koper,ogórki pionowo(ciasno) obranany i pokrojony w słupki chrzan,liście chrzanu i obrany czosnek.
Gorącą wodę wymieszać z solą. Zalewą zalać ogórki. Zakręcić. Odstawić na 4 dni na ścierce,ponieważ ogórki będą wariować i będzie wylatywała woda :)Jak przestana wariować odstawić do piwnicy :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze