Kiszone ogórki

4.5 (186 ocen)

Tradycyjne - najlepsze. Ogórki kiszone.

Składniki:

  • ogórki gruntowe ( najlepiej małe i koniecznie z ogródka, a nie ze sklepu :))
    koper kwiat
    czosnek ( dużo)
    korzeń i liście chrzanu

    Zalewa:
    Na 1 litr wody 1 łyżka soli.
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kiszone ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiszone 1. Ogórki namoczyć w zimnej wodzie na noc.
    Umyć dokładnie.
    W każdym słoiku układać koper,ogórki pionowo(ciasno) obranany i pokrojony w słupki chrzan,liście chrzanu i obrany czosnek.
    Gorącą wodę wymieszać z solą. Zalewą zalać ogórki. Zakręcić. Odstawić na 4 dni na ścierce,ponieważ ogórki będą wariować i będzie wylatywała woda :)Jak przestana wariować odstawić do piwnicy :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kiszenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować