Kiszone ogórki

  • wyświetlono: 2631 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Tradycyjne - najlepsze. Ogórki kiszone.

klaudia0318

Składniki

ogórki gruntowe ( najlepiej małe i koniecznie z ogródka, a nie ze sklepu :))
koper kwiat
czosnek ( dużo)
korzeń i liście chrzanu

Zalewa:
Na 1 litr wody 1 łyżka soli.

Sposób przygotowania przepisu:

Kiszone ogórki

  • kiszone1. Ogórki namoczyć w zimnej wodzie na noc.
    Umyć dokładnie.
    W każdym słoiku układać koper,ogórki pionowo(ciasno) obranany i pokrojony w słupki chrzan,liście chrzanu i obrany czosnek.
    Gorącą wodę wymieszać z solą. Zalewą zalać ogórki. Zakręcić. Odstawić na 4 dni na ścierce,ponieważ ogórki będą wariować i będzie wylatywała woda :)Jak przestana wariować odstawić do piwnicy :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciOgórkiPrzetworykiszonepolskie

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Ogórki kiszone

Niema jak to ogórki kiszone z receptury...

Ogórki kiszone

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórki kiszone

Ogórki, które zawsze muszą być...

Ogórki kiszone

Dodane przez: anka1988

Ogórki kiszone

Takie ogórki kiszone uwielbia moja...

image-00yd3ch

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone można podawać jako...

image-1waie4r

Dodane przez: Yenn21

Ogórki kiszone

Ogórki według tego przepisu są...

ogórki kiszone

Dodane przez: Beata12

Ogórki kiszone

Próbowałam wiele przepisów na ogórki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE