Kiszka pasztetowa z podrobów wieprzowych

  • wyświetlono: 1422 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo delikatna dla podniebienia, smaczna pasztetowa.

Czarek
  • 30 porcje
  • 240min
  • Łatwy

Składniki

podgardle 70dkg
wątroba 70dkg
serca wieprzowe 2 szt.
skóry wieprzowe 50 dkg.
majeranek 2 garście
śmietana 18% 400ml.
cebula 3 średnie
domowa kostka rosołowa 4 łyżki
pieprz naturalny 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
liść laurowy 5-6 szt.
ziele ang. 7 kulek
sól do smaku
jelita wieprzowe proste 3-4 m

Sposób przygotowania przepisu:

Kiszka pasztetowa z podrobów wieprzowych

  • 1. Podgardle, serca, 1 cebulę i skórki ugotować wraz z domową kostką rosołową, liśćmi laurowymi i zielem ang. Gdy mięsa są miękkie osączamy na durszlaku. Wątrobę czyścimy z żył i smażymy z pokrojonymi w piórka 2 cebulami.Ugotowane i usmażone składniki dwukrotnie zmielić maszynką do mięsa (sitko o 2,5 milimetrowych oczkach). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem razem z pozostałymi przyprawami, mieszamy dodając śmietanę i wszystko dokładnie miksujemy blenderem na jednolitą masę. Wyrobioną gotową masę napełniamy w jelita wieprzowe, parzymy w temp. 70 st.C 30 minut. Później hartujemy w zimnej wodzie 10 minut, zimne wkładamy na noc do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniawątróbkagolonkapodrobypasztetowakiszka_pasztetowawątrobiana

Komentarze

Podobne przepisy

pasztetowa

Dodane przez: ania-gotuje

Domowa pasztetowa

Na pewno większość z nas ją lubi,...

uszka z pasztetową do barszczu

Dodane przez: mariosylwia

Uszka z pasztetową do barszczu

Szybkie i tanie w przygotowaniu

Pasztet z podrobów drobiowych i warzyw.

Dodane przez: weronika63

Pasztet z podrobów drobiowych i warzyw

Bardzo dobrze rozsmarowujący się...

szybkie kopytka z pasztetową

Dodane przez: Bożena Z.

Knedle z pasztetową !!! sa szybkie ,...

W moim domu cześto gościły na stole(mama...

Pasztetowa domowa

Dodane przez: ewaeu

Pasztetowa domowa

Wszystko co zrobione w domu jest...

Dodane przez: PolskaGotuje

Jajka z farszem pasztetowym

jajek na świątecznym stole nigdy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE