Kisz na kaszy jaglanej z mięsem i cukinią - Tarta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Pyszna tarta na cieście z kaszy

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 szkl kaszy jaglanej
    1 szkl wody
    2 jajka
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    sól
    pieprz czarny Kamis

    300 g mięsa drobno mielonego
    200 g cukinii
    100 g sera żółtego
    1 jajko sól
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego
    szczypta czosnku niedźwiedziego
    szczypta lubczyku
    szczypta oregano
    szczypta majeranku
    ser żółty do posypania

Kisz na kaszy jaglanej z mięsem i cukinią - tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować na 1 szkl wody, odstawić pod przykryciem na ok godzinę.
    Wystudzoną kaszę przełożyć do miski, dodać jajka, śmietanę, sól i pieprz , dobrze zmiksować przy pomocy blendera.Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.
    Ciasto wyłożyć do formy na tartę i upiec w temp 180 st przez 15 min.

    Mięso włożyć do miski, cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser na tarce o trochę mniejszych. Dodać przyprawy i zioła , wymieszać . Wyłożyć na upieczony spód, wyrównać, posypać niewielką ilością żółtego sera i upiec w temp 180 przez ok 25 min.
    Podawać tartę posypaną drobno siekanymi świeżymi ziołami. Bazylia, oregano, natka pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy