Kisz na kaszy jaglanej z mięsem i cukinią - tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować na 1 szkl wody, odstawić pod przykryciem na ok godzinę.
Wystudzoną kaszę przełożyć do miski, dodać jajka, śmietanę, sól i pieprz , dobrze zmiksować przy pomocy blendera.Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Ciasto wyłożyć do formy na tartę i upiec w temp 180 st przez 15 min.
Mięso włożyć do miski, cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser na tarce o trochę mniejszych. Dodać przyprawy i zioła , wymieszać . Wyłożyć na upieczony spód, wyrównać, posypać niewielką ilością żółtego sera i upiec w temp 180 przez ok 25 min.
Podawać tartę posypaną drobno siekanymi świeżymi ziołami. Bazylia, oregano, natka pietruszki.
Komentarze