Kisielowa zupa wiśniowa

4.51 (161 ocen)

  • 20 min

Smaczna owocowa zupa sprawdza się doskonale przez cały rok. Latem jako chłodnik, a zimą jako smaczna zupa owocowa.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 słoik ok 600 ml wiśni drążonych w soku własnym
    1 kisiel wiśniowy
    1,5 litra wody
    cukier do smaku
    makaron
Wystaw ocenę:

4.51 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik Zupa owocowa Desery

Kisielowa zupa wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Wodę zagotuj w garnku , dodaj do wody wiśnie z sokiem i ponownie zagotuj.
    do kubka nalej 100 ml zimnej wody i wsyp kisiel. Rozpuszczony kisiel wlej do gotującej zupy, mieszając aby nie było grudek.
    Dosładzamy delikatnie cukrem do smaku.
    Zupę podajemy na ciepło lub jako chłodnik z makaronem lub lanymi kluskami.
  • makaron 2. Makaron ugotuj tak jak podano na opakowaniu.

Porady

Zupę można podawać również na zimno jako chłodnik.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować