Kisiel z owoców z kompotu

4.5 (153 ocen)

owoce z kompotu i pyszny z nich kisiel

Składniki:

  • 500 ml przetartych owoców z kompotu
    (rabarbar, czereśnie, jagody, porzeczki itp)
    3/4 szkl wody
    40 g maki ziemniaczanej
    3 łyżki cukru
    bita śmietanka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kisiel z owoców z kompotu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce zmiksować, przelać do garnka i zagotować z cukrem.
    mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i wlać do kisielu, zagotować, przelać do salaterek, przyozdobić bitą śmietanką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować