Kisiel z malin

2 (1 ocen)

  • 20 min

Kiesiel dla Twojego Malucha i dla Ciebie

  • 20 min

Składniki:

  • szklanka świeżych lub mrożonych malin
    1/4 szklanki zimnej wody
    1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
    syrop daktylowy do posłodzenia owoców (można zastąpić go miodem lub cukrem brązowym, jeżeli dziecko jest już starsze)
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele

Kisiel z malin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy i wrzucamy do rondelka. Gotujemy na małym ogniu, aż puszczą cały sok i rozpadną się na papkę.
    Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w zimnej wodzie i dolewamy do gotujących się malin, energicznie mieszając.
    Następnie dosładzamy i gotujemy, aż kisiel zgęstniej.
    Smacznego

Porady

Kuchnia Malucha to mój faworyt. Warto kupować owoce dla dzieciaczków od sprawdzonych ogrodników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować