Kisiel z liofilizowanym proszkiem z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mróz za oknem, w telewizji skoki narciarskie oraz kisiel to wspomnienie z dzieciństwa mojego męża. Dziś przedstawiam przepis na naturalny kisiel nie z soku, a z dodatkiem liofilizowanego proszku z czarnej porzeczki i maliny. Ciekawostką jest, że takie proszki często są nazywane "pudrami owocowymi" i mogą być dodawane do jogurtów, smoothie's, koktajli i wielu innych dań!

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2-3 łyżki cukru (można zastąpić ksylitolem lub stevią)
    2 łyżeczki liofilizowanego proszku z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele

Kisiel z liofilizowanym proszkiem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 400 ml wody zagotować. W 100 ml wody wymieszać cukier, proszki liofilizowane oraz mąkę. Można zblendować gdyby pojawiły się grudki. Gdy woda zacznie się gotować przelać mieszankę do garnka i gotować kisiel przez około 2-3 min, cały czas intensywnie mieszając. Przelać do miseczek i podać np. z mrożonymi owocami, bitą śmietaną lub bakaliami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować