Kisiel z liofilizowanym proszkiem z czarnej porzeczki

  • wyświetlono: 38 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Mróz za oknem, w telewizji skoki narciarskie oraz kisiel to wspomnienie z dzieciństwa mojego męża. Dziś przedstawiam przepis na naturalny kisiel nie z soku, a z dodatkiem liofilizowanego proszku z czarnej porzeczki i maliny. Ciekawostką jest, że takie proszki często są nazywane "pudrami owocowymi" i mogą być dodawane do jogurtów, smoothie's, koktajli i wielu innych dań!

AnkaFiranka
  • 3 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

500 ml
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2-3 łyżki cukru (można zastąpić ksylitolem lub stevią)
2 łyżeczki liofilizowanego proszku z czarnej porzeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Kisiel z liofilizowanym proszkiem z czarnej porzeczki

  • 1. 400 ml wody zagotować. W 100 ml wody wymieszać cukier, proszki liofilizowane oraz mąkę. Można zblendować gdyby pojawiły się grudki. Gdy woda zacznie się gotować przelać mieszankę do garnka i gotować kisiel przez około 2-3 min, cały czas intensywnie mieszając. Przelać do miseczek i podać np. z mrożonymi owocami, bitą śmietaną lub bakaliami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kisieldla dziecizdrowynaturalnyproszekliofilizowany

Komentarze

Podobne przepisy

rogaliki z czarną porzeczką

Dodane przez: joanna1974

rogaliki z czarną porzeczką

puszyste rogaliki z dodatkiem domowego...

Drożdżówki z czarną porzeczką

Dodane przez: Jaga85

Drożdżówki z czarną porzeczką

Drożdżówki wyszły pyszne! Polecam...

image-148tom6

Dodane przez: joanna1974

Jogurtowiec z czarną porzeczką

Pyszne ciasto z czarną porzeczka:...

image-22uyrbh

Dodane przez: aga_ata

Sernik z czarną porzeczką

Kremowy sernik. Fajne połączenie...

image-1a3b6sb

Dodane przez: Docherro

Deser z czarnej porzeczki

Bardzo polecam taki deserek,czarna...

mufinki

Dodane przez: AnnaKoziel

Mufinki z czarna porzeczką

Ciąg dalszy przepisów z czarną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE