REKLAMA

Kisiel z liofilizowanym proszkiem z czarnej porzeczki

wyświetlono: 88 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Mróz za oknem, w telewizji skoki narciarskie oraz kisiel to wspomnienie z dzieciństwa mojego męża. Dziś przedstawiam przepis na naturalny kisiel nie z soku, a z dodatkiem liofilizowanego proszku z czarnej porzeczki i maliny. Ciekawostką jest, że takie proszki często są nazywane "pudrami owocowymi" i mogą być dodawane do jogurtów, smoothie's, koktajli i wielu innych dań!

opublikowany: 23.01.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2-3 łyżki cukru (można zastąpić ksylitolem lub stevią)
    2 łyżeczki liofilizowanego proszku z czarnej porzeczki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. 400 ml wody zagotować. W 100 ml wody wymieszać cukier, proszki liofilizowane oraz mąkę. Można zblendować gdyby pojawiły się grudki. Gdy woda zacznie się gotować przelać mieszankę do garnka i gotować kisiel przez około 2-3 min, cały czas intensywnie mieszając. Przelać do miseczek i podać np. z mrożonymi owocami, bitą śmietaną lub bakaliami.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE