Kisiel nektarynkowo-miętowy z malinami

0 (0 ocen)

Naturalny i smaczny.

Składniki:

  • 3 średnie nektarynki
    3 łyżki miodu
    1 gałązka mięty
    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozrobione w 4 łyżeczkach wody
    1 szklanka wody
    4 łyżki malin

Kisiel nektarynkowo-miętowy z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kisiel 1. Dwie nektarynki obieramy ze skórki i miksujemy blenderem. Wodę z miodem i miętą zagotowujemy (po zagotowaniu - wyciągamy miętę), dodajemy do niej mus nektarynkowy oraz mąkę ziemniaczaną rozrobioną we wodzie, mieszamy i ponownie zagotowujemy.
    Pozostałą nektarynkę obieramy, dzielimy na mniejsze cząstki i dodajemy do kisielu. Przekłądamy do miseczek i dekorujemy malinami oraz miętą.

Komentarze

Podobne przepisy