kisiel jabłkowy

0 (0 ocen)

Zrobiłam go dla 7-miesięcznego syna i bardzo mu smakował ;)

Składniki:

  • 1 jabłko
    2 szklanki wody+ do zawiesiny
    2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
    opcjonalnie cukier/cynamon/kwasek cytrynowy lub sok ze świeżej cytryny wg uznania

Kisiel jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do wody i gotować do miękkości.
  • 2. Jeżeli doprawiamy kisiel, robimy to teraz. Wodę doprowadzamy do wrzenia i zagęszczamy zawiesiną z mąką ziemniaczaną.
  • 3. Gotujemy do zgęstnienia, studzimy i porcjujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy