Kisiel czereśniowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wyśmienity domowy kisiel zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Idealny na letni deser.

  • 20 min

Składniki:

  • 200g. truskawek
    200g. czereśni
    2 i 1/2 szkl. wody
    2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki cukru

Kisiel czereśniowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, usunąć szypułki. Czereśni umyć, usunąć pestki i gałązki. Owoce włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody. Gotować aż będą miękkie. Sporządzić zawiesinę z mąki ziemniaczanej i pół szklanki wody. Do garnka wlać zawiesinę, energicznie mieszać, zagotować. Dosłodzić do smaku. Przelać do salaterek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy