Kinder Bueno

4.5 (181 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Szybkie i proste ciasto dla wielbicieli batoników Kinder Bueno

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Masa budyniowa:
    1 op kremu do karpatki
    1 margaryna 250g
    pół szklanki orzechów włoskich posiekanych

    Masa śmietankowo-czekoladowa:
    500ml śmietany 30%
    1 czekolada mleczna lub gorzka
    3/4 szkl cukru pudru
    1 szkl mleka w proszku
    3 łyżeczki żelatyny + pół szkl wrzącej wody

    Dodatkowo:
    herbatniki jasne do przełożenia 4 warstw
    2 batony Kinder Bueno
    masa krówkowa o smaku tiramisu
    3-5 łyżek nutelli
    garść posiekanych orzechów
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Herbaty

Kinder bueno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z gotowej masy do karpatki gotujemy budyń zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia. Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać zimny budyń. Na koniec wsypać posiekane orzechy i delikatnie wymieszać.

    2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej cukier puder. Następnie małymi porcjami wsypywać mleko w proszku. Na koniec wlać roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszać. Żelatynę rozpuścić i gdy delikatnie przestygnie dodać do masy.

    SKŁADANIE CIASTA:
    herbatniki
    masa budyniowa z orzechami
    herbatniki
    masa krówkowa tiramisu
    herbatniki
    masa śmietankowo-czekoladowa
    herbatniki

    Ostatnią warstwę herbatników posmarować nutellą, posypać posiekanymi orzechami i udekorować pokrojonymi na mniejsze kawałki batonikami Kinder Bueno.

Porady

Warto ciasto zrobić dzień wcześniej, aby herbatniki zrobiły się miękkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.98 (175 ocen)

image-1hpupw5

To może cię zainteresować