1.1. Z gotowej masy do karpatki gotujemy budyń zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia. Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać zimny budyń. Na koniec wsypać posiekane orzechy i delikatnie wymieszać.
2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej cukier puder. Następnie małymi porcjami wsypywać mleko w proszku. Na koniec wlać roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszać. Żelatynę rozpuścić i gdy delikatnie przestygnie dodać do masy.
SKŁADANIE CIASTA:
herbatniki
masa budyniowa z orzechami
herbatniki
masa krówkowa tiramisu
herbatniki
masa śmietankowo-czekoladowa
herbatniki
Ostatnią warstwę herbatników posmarować nutellą, posypać posiekanymi orzechami i udekorować pokrojonymi na mniejsze kawałki batonikami Kinder Bueno.
Porady
Warto ciasto zrobić dzień wcześniej, aby herbatniki zrobiły się miękkie.
Komentarze