Kimchi - koreańska kiszona kapusta

  • wyświetlono: 1642 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Lekko pikantna kiszona kapusta w stylu koreańskim. Zachwyci ulubieńców polskiej kiszonej kapusty.

i love food
  • 120min

Składniki

- kapusta pekińska około 1,2 kg
- 2 i 1/2 łyżeczki soli
- 8 łyżeczek wody
- 1/6 jabłka
- 4 łyżeczki imbiru
- główka czosnku
- 1/2 białej cebuli
- 8 łyżek chilli

Sposób przygotowania przepisu:

Kimchi - koreańska kiszona kapusta

  • 1. Kapustę pekińską umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Posól i dodaj 6 łyżeczek wody. Odstaw kapustę na 1,5 h. W blenderze zmiksuj : jabłko, imbir, czosnek, cebulę, chilli i odrobinę wody.
  • 2. Zblendowaną masę wetrzyj w kawałki kapusty. Całość przełóż do słoików.
    Pamiętaj by w słoikach zostawić trochę miejsca na soki z kimchi.
  • 3. Kimchi można zajadać po 48h, ale najlepsza jest po tygodniu kiszenia.

Porady

Kimchi najlepiej smakuje z ryżem i odrobiną sosu sojowego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatakapustakimchikiszenieFilm kulinarny

Komentarze

Podobne przepisy

kapusta

Dodane przez: Kasja1986

Kiszona kapusta

Minimum składników, maksimum smaków....

Młoda kapusta kiszona

Dodane przez: bogusia82

Młoda kapusta kiszona

Bardzo lubię młodą kapustę kiszoną...

Kiszona, młoda kapusta.

Dodane przez: weronika63

Kiszona, młoda kapusta

Bomba witaminowa latem, czyli kiszona...

Kiszona kapusta po gruzińsku

Dodane przez: mariwanna

Kiszona kapusta po gruzińsku

Chrupiąca kapusta kiszona razem...

Domowa kapusta kiszona.

Dodane przez: Ika 1961

Domowa kiszona kapusta

Jeśli chcecie delektować się wybornym...

wiktoria dzwonek

Dodane przez: viki2903

Kolorowa kapusta kiszona w słoiku

Kapustę można kisić nie tylko w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE