Kieszonkowy rarytas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy na połowę usuwając odstające części.
Robimy nożem otwór w poprzek.
Doprawiamy przyprawą oraz solą.
2.Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy pokrojone drobno berlinki.
Z papryki usuwamy nasiona, również drobno kroimy i przekładamy na patelnię.
3.Dodajemy serki i prużymy do chwili ich rozpuszczenia.
4.Następnie przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek, mieszamy wszystko razem.
5.Tak przygotowanym farszem nadziewamy mięso.
6.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Zapiekamy 30 minut w 180°C.
7.Po upieczeniu kroimy na dowolne kawałki.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze