Nadzienie:
150 g rolady ustrzyckiej – rolada wędzona, ser parzony z serów podpuszczkowych dojrzewających 22% tłuszczu
po 1 -2 gałązki świeżej mięty do każdej kieszonki
po 1 – 2 gałązki młodej pokrzywy do każdej kieszonki
Kieszonki z serem, pokrzywą i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, wysuszyć, a w każdym filecie naciąć dość głęboką kieszeń. Drób natrzeć solą oraz pieprzem i włożyć na 2 – 3 godz. do lodówki. Następnie każdy filet nadziać pokrojonym na mniejsze kawałki serem, a także miętą i pokrzywą. W miejscu przecięcia mięso spiąć wykałaczkami.
2.Przygotowane kieszonki przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia.
Składniki przeznaczone na pastę utrzeć. Masą obficie posmarować z każdej strony mięso.
Komentarze