Kieszonki z kurczakiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Przepis na naprawdę pyszny, a przy tym niesamowicie prosty obiad. Danie jest na tyle efektowne, że spokojnie można je przygotować na ważną okazję.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filety pojedyncze z kurczaka: 4 sztuki
    - liście świeżego szpinaku: 200 gramów
    - ser typu feta: 4 łyżki
    - Ząbki czosnku: 2 sztuki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - oliwa: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przesmażyć na oliwie, aż zmniejszy objętość i cała woda odparuje. Doprawić czosnkiem i pieprzem. Przestudzony szpinak wymieszać z rozgniecioną fetą. Piersi oczyścić z błonek, od grubszej strony, naciąć piersi wzdłuż, nie nacinając jej do końca i tworząc kieszonkę. Kieszonki nafaszerować farszem ze szpinaku, spiąć wykałaczkami, aby nadzienie nie wyciekło. Wierzch piersi oprószyć solą i pieprzem i obrumienić na oliwie na patelni. Zarumienione piersi z kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego (wysmarowanego odrobiną oliwy) i zapiekać w 180 st. C przez około 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować