Kieszonki z kurczaka z grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

W sam raz na niedzielny obiadek!

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 20 dag grzybów leśnych (ja miałam podgrzybki), 1 cebula, sól, pieprz,suszone pomidory w płatkach, olej so smażenia, mąka, 1 jajko i bułka tarta dodatkowo 4 wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki z kurczaka z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby czyścimy, kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobna kosteczkę podsmażamy na łyżce oleju doprawiając solą i pieprzem, odstawiamy do ostudzenia.
  • 2. Z piersi kurczaka odcinamy polędwiczki,myjemy i z pozostałego mięsa za pomocą bardzo ostrego noża robimy nacięcia aby powstały kieszonki.
  • 3. Odsączonym na sitku farszem napychamy nasze kieszonki do pełna. Mięso spinamy wykałaczką. Przed smażeniem posypujemy jeszcze mięso solą , pieprzem i płatkami suszonych pomidorów.
  • 4. Panierujemy w mące, jajku (doprawiałam solą i pieprzem) a na końcu w bułce tartej. Smażymy na niezbyt ostrym ogniu, aż do zrumienienia.
  • 5. Po zdjęciu z patelni osączamy na ręczniku papierowym i wkładamy jeszcze na 10 min do piekarnika nagranego do 180 st. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować