2 pojedyncze piersi z kurczaka, 20 dag grzybów leśnych (ja miałam podgrzybki), 1 cebula, sól, pieprz,suszone pomidory w płatkach, olej so smażenia, mąka, 1 jajko i bułka tarta dodatkowo 4 wykałaczki
Kieszonki z kurczaka z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby czyścimy, kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobna kosteczkę podsmażamy na łyżce oleju doprawiając solą i pieprzem, odstawiamy do ostudzenia.
2.Z piersi kurczaka odcinamy polędwiczki,myjemy i z pozostałego mięsa za pomocą bardzo ostrego noża robimy nacięcia aby powstały kieszonki.
3.Odsączonym na sitku farszem napychamy nasze kieszonki do pełna. Mięso spinamy wykałaczką. Przed smażeniem posypujemy jeszcze mięso solą , pieprzem i płatkami suszonych pomidorów.
4.Panierujemy w mące, jajku (doprawiałam solą i pieprzem) a na końcu w bułce tartej. Smażymy na niezbyt ostrym ogniu, aż do zrumienienia.
5.Po zdjęciu z patelni osączamy na ręczniku papierowym i wkładamy jeszcze na 10 min do piekarnika nagranego do 180 st. Smacznego
Komentarze