Kieszonki w panierce z siemienia lnianego złotego

0 (0 ocen)

Moje ulubione roladki w nowej i smacznej panierce z siemienia lnianego złotego

Składniki:

  • filety drobiowe - 2 szt
    śliwki suszone - 6 szt
    ser żółty - 4 wąskie plastry
    przyprawa do kurczaka
    siemię lniane złote - 3 łyżki
    tłuszcz do smażenia
    jajko - 1 szt
    sól i pieprz

Kieszonki w panierce z siemienia lnianego złotego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, zrobić głębokie nacięcia w kształcie kieszonki, posypać solą i pieprzem.
  • 2. Do środka do kieszonki włożyć po dwa plastry sera i po 3 śliwki suszone, tak przygotować również drugą kieszonkę, spiąć wykałaczkami, posypać przyprawą do kurczaka.
  • 3. Zanurzyć kieszonki w rozmąconym jajku z solą, obtoczyć w siemieniu lnianym.
  • 4. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu, przez kilka minut, aby w środku kieszonki się usmażyły.
    Podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy