Kieszonki teściowej

  • wyświetlono: 2150 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Oto jeden z przepisów podpatrzonych u mojej teściowej. To świetne danie – pyszne, sycące,oryginalne i z łatwo dostępnych składników.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Kinga Zelent, Białystok

Składniki

● 1 kg schabu (ok. 6 kotletów)
● przyprawy do mięsa
● 2 jajka
● bułka tarta

Farsz:
30 dag żółtego sera
● 5 ząbków czosnku
● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
● sól
● olej

Sposób przygotowania przepisu:

Kieszonki teściowej

  • Kieszonki teściowej1. Mięso kroimy w grubsze plastry tak, by pośrodku można było zrobić nacięcie i kieszonkę. Delikatnie rozbijamy. Kieszonki z wierzchu i w środku nacieramy przyprawą do mięsa.
  • 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, czosnek kroimy w kosteczkę, dodajemy natkę i sól, mieszamy. Farsz wkładamy do kieszonek. Mięso panierujemy w jajku i bułce i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadschab
 

Komentarze

Podobne przepisy

schab w sosie chrzanowym

Dodane przez: mariosylwia

Schab w sosie chrzanowym

:-) Gorąco polecam (-:

Schab duszony z marchewką i kukurydzą

Dodane przez: P_Aneta

Schab duszony z marchewką i kukurydzą

Smaczna, lekka propozycja na rodzinny...

Roladki z ogórkiem i boczkiem

Dodane przez: JulkaTomeczek

Roladki z ogórkiem i boczkiem

Polecam je na rodzinny obiad.

Schab po bałkańsku

Dodane przez: smak i uczucie

Schab po bałkańsku

Schab po bałkańsku to rewelacyjne...

schab

Dodane przez: AnnaKoziel

Faszerowany schab

Szybki pomysł na roladki, jako...

Schab z ananasem

Dodane przez: edytaha

Schab z ananasem

Bez glutenu i laktozy. Dobrze smakuje...