Kieszonki schabowe ze szpinakiem i sosem chrzanowym

4.5 (151 ocen)

  • 45 min

Schabowy w trochę innym wydaniu jest pyszny i prosty w przygotowaniu.

  • 45 min

Składniki:

  • 0,5 kg schabu bez kości
    200g szpinaku
    2 ząbki czosnku
    60g Ser żółty
    Oliwa
    Sol
    Tymianek suszony
    1 szklanka bulionu
    2 łyżeczki chrzanu
    Mąka
    śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki schabowe ze szpinakiem i sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie ,dodajemy szpinak ,chwilę smażymy .Doprawiamy solą ,i pieprzem i tymiankiem. Do przesmażonego szpinaku dodajemy ,ser starty na tarce i mieszamy. Mięso kroimy na ok. 2 cm kawałki w których ostrym nożem robimy kieszeń na farsz. Gotowe kieszonki obsypujemy solą i pieprzem .Nadziewamy farszem. Wypełnione farszem kieszonki obsmażamy na oliwie na złoto. Obsmażone kieszonki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w 180 C przez 20-25 min. Wywar wlewamy do rondelka zagotowujemy ,dodajemy chrzan zaciągamy mąka wymieszana ze śmietaną .

Porady

Kieszonki można nadziać również pokrojonym w paseczki i podsmażonym na maśle porem wymieszanym z serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować