Kieszonki schabowe ze szpinakiem i sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie ,dodajemy szpinak ,chwilę smażymy .Doprawiamy solą ,i pieprzem i tymiankiem. Do przesmażonego szpinaku dodajemy ,ser starty na tarce i mieszamy. Mięso kroimy na ok. 2 cm kawałki w których ostrym nożem robimy kieszeń na farsz. Gotowe kieszonki obsypujemy solą i pieprzem .Nadziewamy farszem. Wypełnione farszem kieszonki obsmażamy na oliwie na złoto. Obsmażone kieszonki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w 180 C przez 20-25 min. Wywar wlewamy do rondelka zagotowujemy ,dodajemy chrzan zaciągamy mąka wymieszana ze śmietaną .
Porady
Kieszonki można nadziać również pokrojonym w paseczki i podsmażonym na maśle porem wymieszanym z serem.
Komentarze