Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

4.51 (181 ocen)

  • 20 min

Moja rodzinka uwielbia takie kieszonki schabowe

  • 20 min

Składniki:

  • Schab b/k-600 g
    pieczarki -100 g
    ser żółty -4 plastry
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia
    sól i pieprz
    jajka -2 szt
    cebula -1 szt
Wystaw ocenę:

4.51 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka. Plastry schabu nie rozbijać. Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.
  • Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami 2. Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.
  • Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami 3. Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek
  • Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami 4. Kieszonki spiąć wykałaczkami.
  • Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami 5. Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.
  • Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami 6. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor. Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować