Kieszonki schabowe z papryką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Schabowe naczej.....w postaci kieszonek nadzianych szynka i papryka-pysznie i aromatycznie-polecam.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kosci
    2 srednie papryki czerwone
    4 plastry szynki
    oliwa czosnkowa
    zioła prowansalskie
    pieprz czarny świezo zmielony
    jajko,
    bułka tarta,
    olej do smazenia
    wykałaczki

Kieszonki schabowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwe mieszamy z ziołami prowansalskimi i szczyptą pieprzu.Marynatą nacieramy delikatnie rozbite tłuczkiem plastry schabu, wkładamy do miseczki, przykrywamy i odstawiamy na 40 minut do lodówki

    Papryke oczyszczamy i kroimy w cienkie paski.Na połowie kazdego kotleta układamy plasterek szynki i oprószone delikatnie pieprzem paski papryki, przykrywamy druga połowa wolnego mięsa.Spinamy kieszonki wykałaczkami.Maczamy w roztrzepanym jajku a nastepnie oprószamy delikatnie w bułce tartej.Smazymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmazeniu usuwamy wykałaczki.Smacznego:)

Porady

4 porcje

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy