Gdy znudzą się zwyczajne schabowe, sięgam po ten sprawdzony sposób na urozmaicenie tego pysznego mięsa. Smakuje zawsze również na zimno
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
6 kotletów ze schabu o grubości ok. 1 cm
ok. 150g startego cheddara ( drobne oczka )
pęczek szczypiorku
Sól
pieprz
2 jajka
Bułka tarta
olej do smażenia
Kieszonki schabowe z cheddarem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W kawałkach schabu robimy kieszonki.
Rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Doprawiamy solą i pieprzem.
Szczypiorek drobno siekamy.
Do każdej kieszonki wkładamy starty ser i szczypiorek.
Tak przygotowane kieszonki maczamy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze