Kieszonki Schabowe z Cheddarem i Szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gdy znudzą się zwyczajne schabowe, sięgam po ten sprawdzony sposób na urozmaicenie tego pysznego mięsa. Smakuje zawsze również na zimno

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kotletów ze schabu o grubości ok. 1 cm
    ok. 150g startego cheddara ( drobne oczka )
    pęczek szczypiorku
    Sól
    pieprz
    2 jajka
    Bułka tarta
    olej do smażenia

Kieszonki schabowe z cheddarem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kawałkach schabu robimy kieszonki.
    Rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Szczypiorek drobno siekamy.
    Do każdej kieszonki wkładamy starty ser i szczypiorek.
    Tak przygotowane kieszonki maczamy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy