Kieszonki kurczaka faszerowane amarantusem i kawiorem z bakłażana

0 (0 ocen)

  • 60 min

Soczyste i aromatyczne mięso z piersi kurczaka to doskonała propozycja na grilla. Można je również upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    ok. 4 łyżki kawioru z bakłażana
    2 łyżeczki ugotowanego amarantusa
    1 plaster sera żółtego
    sól
    pieprz

Kieszonki kurczaka faszerowane amarantusem i kawiorem z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na dwie części. Smarujemy częścią kawioru z bakłażana, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
  • 2. Plasterek sera kroimy w kostkę, mieszamy z pozostałym kawiorem i amarantusem. ewentualnie doprawiamy.
  • 3. Piersi nacinamy z boku, wkładamy farsz i zaszywamy. Każdą owijamy osobno w folię aluminiową i grillujemy.
  • 4. W domowych warunkach możemy upiec je w piekarniku lub usmażyć na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy